Home » Nieuws » Laatste nieuws juni 2016: acties van de vzw

13-06-2016

Sind de TEDx talk van onze voorzitter Patrick Vermeren (bekijk deze via de link hierna – ook met Nederlandse ondertitels: https://www.youtube.com/watch?v=0C5UQbWzwg8) is het weer een tijdje geleden dat we nog iets van ons lieten horen. Maar we zaten niet stil, ook al verlopen een aantal werkzaamheden in de achtergrond!

Dit zijn de projecten die lopen:
1. de winnaars van ‘De Lege Doos’ en ‘Het volle verstand’ 2016 werden aangeduid door de Raad van Bestuur. We communiceren daar wellicht aan het einde van de zomer over. We willen namelijk weten of de winnaar van ‘De Lege Doos’ zijn prijs wil komen afhalen ;-D. We gaven hem (een man) daarvoor de tijd tot 30/6.

2. Met vier mensen werken we aan een adviestekst inclusief sjabloon en scoringsmechanisme om ‘science based’ criteria op te nemen in bestekken en lastenboeken. Er is een voorbeeldtekst om op te nemen in het lastenboek, maar ook een scoringsmethodiek die u kunt toepassen.  Daarmee willen we voornamelijk overheden en grote bedrijven helpen om te voorkomen dat onzin en charlatanisme hun weg vinden naar deze organisaties. De motivatie om iemand af te wijzen of te weerhouden moet echter ook sluitend zijn. Dus naast een wetenschappelijke aanpak (criteria) moet dit ook juridisch sluitend zijn. Momenteel buigt een jurist zich over het ontwerp. We mikken op eind dit jaar om hiermee rond te zijn. Vrijwilligerswerk weet u wel…

3. Het Centrum voor Evidence-Based Practice (CEBaP) van het Rode Kruis Vlaanderen (tevens sponsor van onze vzw) bood ons aan een literatuurstudie te verrichten. Het thema dat werd gekozen: “Is gedrag uit het verleden wel een goede voorspeller voor toekomstige jobprestaties?”. In alle papers valt namelijk te lezen: ‘it is assumed that past behavior is a good predictor of future behavior’. Onderzoekers hebben al ruim de tijd gehad om te kijken of deze assumptie inderdaad klopt, zo dachten wij. Momenteel heeft het CEBaP al een PICOC opgesteld en de komende weken zullen zij onderzoek verrichten.

Deel deze pagina

Zoek op de website

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief. Nooit commercieel, maar altijd informatief!

Evidence Based Partners (klik door)

ad ad ad ad ad ad ad ad ad ad ad