Home » Nieuws » Enkele nieuwe initiatieven

09-09-2011

Er zijn twee nieuwe initiatieven bekend die de moeite waard zijn:

CEBMa is het centrum voor Evidence-Based Management en bestaat uit een academische raad (hoera!) met ondermeer de professor Rousseau, Briner, Boudreau, Pfeffer, Rynes en Latham. Het is een overwegend Amerikaanse aangelegenheid, maar toch een nuttig initiatief. Briner en Rousseau nemen het niet altijd zo nauw met strenge eisen en werden daarop al bekritiseerd.  Nochtans is op de website van de CEBMa nuttige informatie te vinden over de zogenaamde “levels of evidence”. CEBMa pleit eerder voor een typologie van bewijs dan een hiërarchie van bewijs.

Wij blijven bij de stelling dat zowel de typologie, als de hiërarchie van belang zijn. Eén anecdotisch verhaal (dat onderhevig is aan de vele vormen van bias die inherent zijn aan onze breinwerking) kan niet opwegen tegen systematisch verzamelde bewijzen. De sociale wetenschappen zullen in andere wetenschapsdomeinen maar ernstig genomen worden als ze de hoogste standaards inzake bewijsniveau aanvaarden zoals bijvoorbeeld in de medische wereld het geval is.

http://www.cebma.org/

Vigor is een initiatief van de Universtiteit van Gent en de Katholieke Universiteit van Leuven met als doel evidence based innovation management te promoten. Ze hebben ook samen met het VOV een lerend netwerk ‘Evidence Based HR’ opgericht.

http://www.vigorinnovation.com/

Deel deze pagina

Zoek op de website

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief. Nooit commercieel, maar altijd informatief!

Evidence Based Partners (klik door)

ad ad ad ad ad ad ad ad ad ad ad