Home » Blog » Start een goed loonbeleid met een keuze voor samenwerking of interne competitie?

23-01-2014

Na overleg binnen de raad van bestuur besloten we om twee documenten in verband met loonbeleid ter beschikking te stellen. De wetenschappelijke bevindingen over de problemen met interne competitie en grote loonspanningen zijn zo belangrijk en zo duidelijk dat het ogenblik was aangebroken hiermee naar buiten te treden.

Het thema is ‘hot’ want de discussie over te toplonen blijft aanhouden. Omdat de meeste ‘klassieke’ meningen niet onderbouwd zijn, besloot de vzw tot publicatie en wordt binnenkort onderzocht of we er een perspublicatie zouden moeten van maken.

Toplonen maken daar integraal deel van uit, want CEO’s die onverklaarbaar veel meer verdienen dan de ‘gewone medewerkers’ en er niet in slagen hiervoor begrip te krijgen bij medewerkers, riskeren te worden beschouwd als free riders.

U vindt informatie onder de rubriek “een evidence based aanpak selecteren” en vervolgens op de rubriek “loonbeleid”.

Hier vindt u directe links:

Over een goed loonbeleid bestaat heel wat tegenspraak. De laatste tijd zijn er wel heel wat meta-analyses verschenen over bonussen, pay-for-performance enz.

U vindt hieronder een link naar een artikel (2014) van de voorzitter naar aanleiding van een presentatie voor VBO social academy.

Patrick Vermeren over loonbeleid in functie van samenwerking.

Hieronder vindt u een link naar de ondersteunende presentatie met een paar woordjes uitleg in het notitiegedeelte. De voorzitter sprak in naam van PerCo, maar de Raad van Bestuur van de vzw vond het nuttig dit document online te plaatsen gelet op het ontbreken van informatie over deze materie.

Presentatie van Patrick Vermeren (PerCo) over loonbeleid voor VBO Social Academy.

In het trefwoordenregister zullen we zo snel mogelijk bijkomende rubrieken creëeren.

Reageer

Deel deze pagina

Zoek op de website

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief. Nooit commercieel, maar altijd informatief!

Evidence Based Partners (klik door)

ad ad ad ad ad ad ad ad ad ad ad